Het ‘Tietenproject editie 2’

Het ‘Tietenproject’

Het Tietenproject is onderdeel van een kunstproject over borsten. De print was van origine gemaakt voor een vriendin de twijfelde over een borstverkleining.

Na het drukken van de print werd hij populair bij een deel van de LHBTQAI+ community en later, tot mijn verassing, door vrouwen die met borstkanker in aanraking gekomen waren.

Ik kreeg als feedback dat het opluchtte om weer een keer ‘om de tiet te lachen en ‘elke tiet is er een’. N.a.v. een vraag van een vriendin of haar afgezette borst ook een plekje kon krijgen is het patroon aangepast. En van elke product met deze print gaat een percentage van de winst naar Pink Ribbon. Vraag er gerust naar.

Met deze print maak ik 50 blouses, 50 sierkussens en stoffeer ik 50 dingen (stoelen, voetenbankjes etc)

Voor de vervaardiging van de blouse worden alle meewerkende partijen een eerlijk salaris betaald. Dat klinkt ‘normaal’ maar is het helaas niet.

Wanneer je een blouse koopt krijg je een unieke, op maat gemaakte blouse. Je wordt uitgenodigd om naar de kleermaker te gaan waarmee ik werk in Utrecht, Akazimi Tayloring, hij meet je op.  Woon je niet in de buurt? Geen nood, daar komen we wel uit.

N.a.v. het soort model wat je kiest en de soort stof wordt de uiteindelijke prijs bepaald. Je kunt kiezen uit 100% recyclede PET flessen (zie foto, deze stof voelt als zijde) Eco Popline katoen of een blend van Eco katoen en Eco hennep. Achtergrondkleuren zijn: oud roze, wit of mint groen.

Wil je ook zo’n mooie blouse? Er worden er in totaal 50 gemaakt. Als je interesse hebt, stuur me een mail, dan praten we over de details.

Tietenblouse


nl_NL_formal